GDPR - Quiz - ΣΤ3 - 28 & 57 Δημ. Σχ. Ηρακλείου Κρήτης
10 months ago
hurdakis
Save
Edit
Host a game
Live GameLive
Homework
Solo Practice
Practice
13 QuestionsShow answers
  • Question 1
    30 seconds
    Q.

    Τι είναι ο GDPR;

    answer choices

    Ο Γενικός Ευρωπαϊκός Κανονισμός για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

    Κωδικός wi-fi

    Μάρκα αυτοκινητου

    Ράτσα σκύλου

  • Question 2
    30 seconds
    Q.

    Τι είναι το δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία;

    answer choices

    Κάθε χρήστης έχει το δικαίωμα να διαφοροποιεί τη δουλειά ενός άλλου

    Ο χρήστης έχει το δικαίωμα να ζητήσει τη διαγραφή των δεδομένων του

    Ο χρήστης δεν έχει το δικαίωμα να ζητήσει τη διαγραφή των δεδομένων του

    Καμία από τις άλλες τρεις απαντήσεις

  • Question 3
    30 seconds
    Q.

    Τι είναι το δικαίωμα στην Λήθη;

    answer choices

    Η χρήση του δικαιώματος πρόσβασης με κωδικό στα προσωπικά σας δεδομένα

    Ο χρήστης δικαιούται να στέλνει email στις εταιρείες

    Το δικαίωμα να ζητήσεις από τον υπεύθυνο επεξεργασίας τη διαγραφή των προσωπικών σου δεδομένων

    Ο κάθε χρήστης έχει το δικαίωμα να διαφοροποιεί τη δουλειά ενός άλλου

  • Question 4
    30 seconds
    Q.

    Ποια από τα παρακάτω θεωρούνται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ;

    answer choices

    Ονοματεπώνυμο

    Αναγνωριστικός αριθμός τραπεζικής κάρτας

    Διεύθυνση κατοικίας

    Και οι άλλες τρεις απαντήσεις είναι σωστές

  • Question 5
    30 seconds
    Q.

    Σύμφωνα με τον νέο Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) έως ποια ηλικία απαιτείται στην Ελλάδα η γονική συναίνεση για την χρήση των Social Media;

    answer choices

    18

    15

    13

    17

  • Question 6
    30 seconds
    Q.

    Τι νέο ισχύει για τους χρήστες στην προστασία των προσωπικών δεδομένων σύμφωνα με τον Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR);

    answer choices

    Ενημέρωση για τους όρους χρήσης

    Δικαίωμα στη Λήθη

    Δικαίωμα εναντίωσεις στην επεξεργασία των δεδομένων

    Ισχύουν όλα όσα αναφέρονται στις άλλες τρεις απαντήσεις

  • Question 7
    30 seconds
    Q.

    Ποια είναι η αρμόδια ρυθμιστική αρχή στην Ελλάδα για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα;

    answer choices

    ΙΚΑ

    ΟΑΕΔ

    Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού χαρακτήρα

    Δήμος στον οποίο ανήκετε

  • Question 8
    30 seconds
    Q.

    Ποιες είναι οι βασικές αρχές του GDPR;

    answer choices

    Περιορισμός επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων

    Δικαίωμα στη Λήθη

    Δικαίωμα διόρθωσης

    Είναι σωστές και οι τρεις υπόλοιπες απαντήσεις

  • Question 9
    30 seconds
    Q.

    Πότε μια εταιρεία ή οργανισμός μπορεί να επεξεργάζεται ευαίσθητα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα;

    answer choices

    Όταν το κρίνει ο διευθυντής σας

    Όταν έχετε δώσει ρητή συγκατάθεση

    Όταν το κρίνει ο/η σύζυγος σας

    Όταν έχετε πάρει έγκριση από το δήμο

  • Question 10
    30 seconds
    Q.

    Ποια είναι προσωπικά δεδομένα;

    answer choices

    Τα δεδομένα που αφορούν τις μετεωρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας

    Τα δεδομένα που δεν διευκρινίζουν την ταυτότητα ενός ατόμου

    Τα δεδομένα που επιτρέπουν την άμεση ή έμμεση εξακρίβωση της ταυτότητας του ατόμου

    Τα περιεχόμενα της συλλογής των ταινιών σας

  • Question 11
    30 seconds
    Q.

    Ποια από τα παρακατω δεδομένα Προσωπικού χαρακτήρα θεωρούνται ευαίσθητα

    answer choices

    Τα δεδομένα που αφορούν την υγεία

    Τα πολιτικά φρονήματα ενός ατόμου

    Η εθνική προέλευση ενός ατόμου

    Είναι σωστές και οι τρεις υπόλοιπες απαντήσεις

  • Question 12
    30 seconds
    Q.

    Τι σημαίνει το δικαίωμα της φορητότητας δεδομένων;

    answer choices

    Ο χρήστης θα μπορεί να λαμβάνει τα προσωπικά του δεδομένα

    Ο χρήστης θα μπόρει να λαμβάνει και μεταφέρει τα προσωπικά του δεδομένα εκεί που επιθυμεί

    Δεν επιτρέπεται τα δεδομένα ενός προσώπου να "ασφαλίζονται" σε μια εταιρεία ή σε ένα πάροχο υπηρέσιων

    Είναι σωστές και οι τρεις υπόλοιπες απαντήσεις

  • Question 13
    30 seconds
    Q.

    Σε ποιους εφαρμόζεται η νομοθεσία περί προστασίας των δεδομένων;

    answer choices

    Σε κάθε εταιρεία ή οντότητα η οποία επεξεργάζεται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα

    Σε όσους έχουν κινητό τηλέφωνο

    Σε όλους τους μαθητές Γυμνασίωνκαι Λυκείων

    Τίποτα από τα παραπάνω

Report Quiz
Join a game