Other

4th

grade

Image

LATIHAN SOAL BASA JAWA KELAS 4 (TEKS CERITA RAKYAT)

8
plays

10 questions

Show Answers
See Preview
  • 1. Multiple Choice
    5 minutes
    1 pt

    Pesan moral uga diarani … kang wujud pitutur becik kang ana crita.

    amanat

    alur

    paraga

    penokohan

  • 2. Multiple Choice
    5 minutes
    1 pt

    Yen kowe bisa sabar, gelem ngupaya golek tamba, lan pasrah marang Gusti Kang Maha Kuwasa, kowe malah bakal oleh kanugrahan,” ngendikane Dewi Kilisuci mantab. Amanat saka kutipan teks kasebut yaiku ….

    Gusti Kang Maha Kuwasa

    kita kudu sabar lan pasrah marang Gusti Kang Maha Kuwasa

    kowe malah bakal oleh kanugrahan

    Dewi Kilisuci mantab

  • 3. Multiple Choice
    5 minutes
    1 pt

    Galuh Ajeng sing serik atine banjur golek dalan kanggo nyingkirake Dewi Sekartaji. Saka dhukun tenung, Galuh Ajeng oleh endhog sing wis dijampi-jampi kanggo disisipake ing dhaharane Dewi Sekartaji. Amanat saka kutipan teks kasebut yaiku ….

    Galuh Ajeng sing serik

    nyingkirake Dewi Sekartaji

    Aja pisan pisan gawe tumindak kang ala amarga kita ora ngerti yen akibat saka tumindak ala kuwi bisa gawe akeh wong sengsara

    Galuh Ajeng oleh endhog

  • Answer choices
    Tags
    Answer choices
    Tags

    Explore all questions with a free account

    Already have an account?