Division
2 years ago
jaclynsmi
Save
Edit
Host a game
Live GameLive
Homework
Solo Practice
Practice
18 QuestionsShow answers
  • Question 1
    120 seconds
    Q. Which number sentence does this diagram show?
    answer choices
    71 ÷ 3 = 23 R2
    71 ÷ 3 = 23
    69 ÷ 3 = 23 R2
    71 ÷ 3 = 32 R3
  • Question 2
    120 seconds
    Q. Phone cases are on sale for $9 including tax. How many can you buy with $84?
    answer choices
    12
    9
    10
    6 1/2 
  • Question 3
    120 seconds
    Q. 68 is the ___ of the problem
    answer choices
    dividend
    quotient
    divisor
  • Question 4
    120 seconds
    Q. 3,169 ÷ 7 
    answer choices
    452
    455
    452 r 4
    452 r 5
  • Question 5
    120 seconds
    Q. A town needs to buy 305 hamburger buns for their big summer barbecue. The hamburger buns come in packages of 6. How many packages should the town buy?
    answer choices
    47r3
    51
    10
  • Question 6
    120 seconds
    Q. A non-profit organization is buying bumper stickers to give away as part of a campaign. They can spend up to $781 on the bumper stickers. If each bumper sticker costs $2, how many bumper stickers will the organization be able to give away?
    answer choices
    432
    not enough information
    390
  • Question 7
    120 seconds
    Q. The Oregon Trail is 2,196 miles long. How long would it take a covered wagon traveling 9 miles a day to complete the trip? (round up)
    answer choices
    100 days
    244 days
    144 days
    120 days
  • Question 8
    120 seconds
    Q. Miguel's scout division raised money for a camping trip. They earned a total of $1,498 at 7 bake sales. They earned the same amount at each sale. How much money did they make at the first sale?
    answer choices
    $112
    $214
    $176
    $208
  • Question 9
    120 seconds
    Q. ESTIMATE THE QUOTIENT:
    5,644 divided by 7=
    answer choices
    750
    700
    800
    950
  • Question 10
    120 seconds
    Q. Russell had 52 plastic cups. He arranged them on trays that can hold 4 cups. How many trays did Russell need?
    answer choices
    15
    12
    13
  • Question 11
    180 seconds
    Q. ESTIMATE THE QUOTIENT:
    8,243 divided by 9=
    answer choices
    900
    800
    500
    600
  • Question 12
    120 seconds
    Q. Rocco has 289 stuffed animals. He has 9 bins to put all of his stuffed animals in. About how many stuffed animals will go in each bin? Choose the best answer.
    answer choices
    160 bins
    10 bins
    30 bins
    18 bins
  • Question 13
    120 seconds
    Q. Selena has 295 buttons organized in 5 piles. Each pile has the same number of buttons. What is a reasonable estimate for the number of buttons in each pile?
    answer choices
    100 buttons, because 295 ÷ 5 is about 500 ÷ 5 = 100
    40 buttons, because 295 ÷ 5 is about 200 ÷ 5 = 40
    60 buttons, because 295 ÷ 5 is about 300 ÷ 5 = 60
    50 buttons, because 295 ÷ 5 is about 200 ÷ 4 = 50
  • Question 14
    120 seconds
    Q.

    If the base-ten blocks shown are to be divided into 7 equal groups, what should be done as the first step?

    answer choices

    Exchange 7 ten rods for 70 unit cubes.

    Exchange the 8 ten rods for 80 unit cubes.

    Exchange the 8 ten rods and 4 unit cubes for 1 hundred flat.

    Exchange 1 ten rod for 10 unit cubes.

  • Question 15
    120 seconds
    Q. ESTIMATE THE QUOTIENT:
    3,456 divided by 5=
    answer choices
    600
    500
    700
    800
  • Question 16
    120 seconds
    Q. Eight classes from Thompson Middle School collected 4,576 books for the library book sale. If each class collected the same number of books, how many did each class collect?
    answer choices
    572 books
    562 books
    570 books
    560 books
  • Question 17
    120 seconds
    Q. Each piece of wall paneling covers a space that is 3 feet wide. How many pieces of wall paneling are needed to cover a space that is 57 feet wide?
    answer choices
    19 pieces
    17 pieces
    18 pieces
    16 pieces
  • Question 18
    120 seconds
    Q. A business spent $1,752 on 6 identical tablet computers. Which number sentence shows the best way to estimate the amount the business spent for each tablet computer?
    answer choices
    6 × $1,700 = $10,200
    $1,800 ÷ 6 = $300
    $2,000 ÷ 10 = $200
    6 × $1,800 = $10,800
Report Quiz
Join a game