Elasped Time Word Problems
2 years ago
msbrooks26
Save
Edit
Host a game
Live GameLive
Homework
Solo Practice
Practice
10 QuestionsShow answers
  • Question 1
    180 seconds
    Q. Richard finished his homework at 10:50. If he started working on it at 6:55, how long did it take him to finish?
    answer choices
    4 hours and 5 minutes
    3 hours and 55 minutes
    4 hours
    3 hours and 50 minutes
  • Question 2
    180 seconds
    Q. Jerry started playing video games at 3:20. If he took a break at 7:15, how long had he been playing?
    answer choices
    3 hours and 55 minutes
    3 hours 50 minutes
    4 hours
    4 hours and 5 minutes
  • Question 3
    180 seconds
    Q. Edward woke up from a nap at 2:35. If he originally went to sleep at 1:30, how long was his nap?
    answer choices
    1 hour
    1 hour and 30 minutes
    1 hour and 5 minutes
    30 minutes
  • Question 4
    180 seconds
    Q. Janet was helping her mom cook dinner. They finished the meal at 6:25. If they started cooking at 2:35, how long did it take them?
    answer choices
    3 hours and 50 minutes
    3 hours and 55 minutes
    4 hours and 10 minutes
    3 hours and 10 minutes
  • Question 5
    30 seconds
    Q. Megan took a train from her house to the state capitol. The train left at 2:50 and got to the capitol at 4:35. How long was the train ride?
    answer choices
    1 hour and 45 minutes
    1 hour and 50 minutes
    2 hours and 15 minutes
    2 hours and 20 minutes
  • Question 6
    180 seconds
    Q. Carol finished washing clothes at 5:50. If she had started at 3:35, how long would she have spent washing clothes?
    answer choices
    2 hours
    2 hours and 20 minutes
    2 hours and 15 minutes
  • Question 7
    180 seconds
    Q. Oliver started exercising at 6:40. If he stopped at 8:35, how long did he spend exercising?
    answer choices
    2 hours and 5 minutes
    3 hours and 5 minutes
    1 hour and 55 minutes
  • Question 8
    180 seconds
    Q. Debby went to the movies at 5:35. If the movie was over at 9:10, how long did the movie last?
    answer choices
    3 hours and 30 minutes
    3 hours and 35 minutes
    4 hours and 25 minutes
  • Question 9
    180 seconds
    Q. Faye started watching TV at 1:20. If she stopped watching at 4:05, how long did she spend watching TV?
    answer choices
    2 hours and 45 minutes
    3 hours and 15 minutes
    2 hours and 15 minutes
  • Question 10
    180 seconds
    Q. Frank was invited to birthday party that started at 3:15. If the party ended at 6:20, how long did the party last?
    answer choices
    2 hours and 5 minutes
    3 hours and 10 minutes
    3 hours and 5 minutes
Report Quiz
Join a game