LESSONNEW
Week 7 Lesson 2
an hour ago by
Kyle Oakes
Save
Copy and Edit
INSTRUCTOR-LED SESSION
Start a live lesson
ASYNCHRONOUS LEARNING
Assign homework
• Slide 1
Report an issue

Week 7 Lesson 2

Body text
• Slide 2
Report an issue
• Slide 3
Report an issue
• Slide 4
Report an issue

watch the video and prepare for the Questions to follow

Subtitle
• Question 5
180 seconds
Report an issue
Q.

What is the formula to calculate speed ?

• Slide 6
Report an issue
• Slide 7
Report an issue
• Question 8
30 seconds
Report an issue
Q.

Which Formula should be used to Calculate his speed?

S=D/T

W=m x g

F=m x a

• Question 9
30 seconds
Report an issue
Q.

Note, convert time into seconds when needed

Using the formula Speed=Distance/Time. Calculate the speed of the following: A freefall jumper jumps out of a building, he is 90 meters above the ground, he takes 3 minute to reach the ground. Use the formula to calculate his speed. Remember to convert certain values when calculating.

S=D/T: 90m/3minute = 30m.s, the diver’s speed is 30m.s

S=D/T: 30m/120s= 0.25m.s, the diver’s speed is 0.25m.s

S=D/T: 90m/180s=0.5m. s, the diver’s speed is 0.5m.s

The diver’s speed is 100m.s

• Slide 10
Report an issue
• Question 11
30 seconds
Report an issue
Q.

The Gravitational Force on the moon is the same as on Earth

False

True

• Slide 12
Report an issue
• Question 13
30 seconds
Report an issue
Q.

If you have a mass of 56kg on earth , what will your mass be on the the moon ?

23kg

56kg

65kg

depends on the gravitational forces

• Slide 14
Report an issue
• Question 15
60 seconds
Report an issue
Q.

Using the formula W=m x g ( gravity is 10m/s2 on earth), Calculate the weight of a 50kg object on earth? choose the correct answer

W=m x g : 50kg x 10m/s2=500N

W=m /g: 50kg /10m/s2=5N

W=m x g 50kg x 10m/s2=50N

• Slide 16
Report an issue
• Question 17
30 seconds
Report an issue
Q.

In the formula P=W / T, Time has an SI unit in seconds (s)

False

True

• Slide 18
Report an issue
• Question 19
60 seconds
Report an issue
Q.

Note, convert time into seconds when needed

Power=work/time: A small motor in a car does 24000J of work in 4minutes. What is the power of the motor in watts? (use the formula Power=work/time remember to convert certain values where needed) (choose the correct calculation below)

P=W/T: 24000j/4minutes= 6000w (the motor has 6000 watts of power)

P=W/T: 24000j/240s= 100w (the motor has 100 watts of power)

P=W/T: 24000j/120s= 200w (the motor has 200 watts of power)

• Slide 20
Report an issue
• Question 21
30 seconds
Report an issue
Q.

This material would cause a shadow to form on the other side if a light was to shine on it

Transparent

Translucent

opaque

• Question 22
180 seconds
Report an issue
Q.

What did you find easy from this lesson and what do you want to have further explained ?

• Slide 23
Report an issue
• Question 24
30 seconds
Report an issue
Q.

From the previous slide which material would be best to replace the window ?